БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА НОВОЮ ПОШТОЮ ВІД 1500 ГРН
EVO derm — секрети створення, особливі компоненти та філософія українського бренду доглядової косметики

EVO derm — секрети створення, особливі компоненти та філософія українського бренду доглядової косметики

Ми продовжуємо знайомити наших читачів з найкращими українськими брендами. Сьогодні ми поспілкувались із засновницею бренду доглядової косметики EVO derm Оксаною Короткою і поцікавились, як воно — створювати корисні, дієві, безпечні та красиві продукти в цей непростий час.


Оксано, поділіться історією, як ви прийшли до створення власного бренду і чому це саме доглядова косметика?

Так як я практикуючий косметолог, я у своїй практиці використовувала багато різноманітних засобів, все це тестувала на собі та завжди думала: «Чому б не зробити український бренд, який включатиме всі знання щодо косметології та буде ефективним?»

Ми звикли вважати, що іноземні продукти досить якісні та результативні, проте моя практика показує, що це не завжди так.

Тому я вирішила логічно продовжити свою спеціальність та об’єднати весь набутий досвід і знання для створення дійсно дієвого бренду космецевтики, який буде доступний для жінок та чоловіків.

Оксана Коротка,
власниця EVO

Що означає EVO у назві вашого бренду?

EVO — це еволюція, це переродження свідомості й зміна уявлення про догляд за шкірою та волоссям. Моєю метою було створити косметику, яка відчуває потреби шкіри і в гармонії з природою допомагає їх задовольнити. А ще це перші літери імен моєї доньки (Еліна), чоловіка (В’ячеслав) і мого (Оксана), тому для мене особисто ця назва має значно більший сенс.


Як народилася філософія поєднання сили інтелекту та природи?

Природа настільки досконала, що для дієвого і якісного догляду ми можемо отримати усі добірні компоненти з рослин. Достатньо лише прикласти свої знання та невпинну працю — і матимемо унікальний продукт. Впевнено можу сказати, що наш бренд досягає успіхів завдяки унікальному підходу, який поєднує силу інтелекту та природних складових. Наші засоби допомагають підкреслити природну красу наших клієнтів. Завдяки цьому EVO derm здобуває довіру та прихильність усе більшої кількості людей. Саме поєднання сили природних компонентів та наших знань стало ключем успіху бренду EVO derm.


У вас власна лабораторія чи ви закуповуєте готові інгредієнти?

Інгредієнти ми замовляємо як в Україні, так і за кордоном. Сировина є з різних куточків світу: Франція, Італія, Іспанія, Німеччина, Швейцарія, Азія. Та власне сертифіковане виробництво — наша гордість.


Розкажіть про особливі компоненти ваших засобів.

У виробництві косметики ми не використовуємо мікропластику, синтетичних згущувачів, PEG, силіконів тощо. Усю продукцію розробляємо за принципами фізіологічного догляду за шкірою, який не порушує її захисної функції. Кожен засіб ретельно розроблений відповідно до певного типу шкіри (суха, жирна, комбінована, нормальна) та її стану (чутлива, проблемна, зневоднена тощо).

Основа кожного продукту — це компоненти природного походження: олії, гідролати, трави, екстракти, фруктові кислоти, ефірні олії тощо. Нашу косметику (і компоненти) не тестують на тваринах.


Формула якого засобу виявилася найскладнішою у створенні?

Загалом більшість людей можуть подумати, що це креми для обличчя, проте основні засоби, які потребують багато зусиль та знань, — шампуні. Їхні рецептури є складнішими, адже при створенні натурального шампуню важливо правильно підібрати ПАР (поверхнево-активна речовина): тип, співвідношення, визначення її кількості в рецепті, вирахування відсотку введення розчину та інше. 

Ми створюємо натуральну косметику без синтетичних згущувачів та стабілізаторів, тому рецептура шампуню є певним викликом для нас.


А скільки взагалі людей працює над створенням однією баночки EVO derm?

Загалом близько 20 людей працює над створенням кожного продукту.


Хочеться більше дізнатися про тестування вашої косметики. Що ви робите, аби впевнитися, що формула — безпечна?

Усю продукцію ми створюємо лише із сертифікованих активних інгредієнтів, які дозволені для використання в органічній косметиці (сертифікати Ecocert, COSMOS). Також наше виробництво має сертифікат GMP (належна виробнича практика) — а це гарант якості виготовлення продукції згідно з міжнародними стандартами.

Після виготовлення засобу ми відправляємо його в незалежну лабораторію для отримання мікробіологічних показників, а також щоб зробити висновок челендж тесту. За допомогою цього тесту ми можемо визначити ефективність консерванту і надійність протимікробного захисту (біостійкість) косметичної продукції.

Та, звісно, наші засоби й компоненти не тестуються на тваринах, оскільки це негуманно й суперечить нашим цінностям.


Який ваш улюблений засіб EVO derm?

Звісно ж, я люблю всі засоби, проте інтенсив-крем для шкіри навколо очей — мій фаворит.


Чи є якийсь «таємний» продукт, який ви плануєте презентувати світу зовсім скоро?

Скажу навіть більше — він не один. Це ціла лінійка, але про це трішки згодом. Ми активно готуємось, щоб незабаром показати її світу.


Звичайно, не можемо не запитати, як вдається долати труднощі, пов’язані з війною. З чим саме ви за цей час стикалися та які рішення у вас були?

З початку війни наша команда залишилась в Україні в повному складі. Це надавало сил працювати більше, адже наша родина EVO derm була вдома. Згодом у нас з’явилось декілька нових працівників. 

Якщо говорити про труднощі, то перш за все це була затримка сировини в наших постачальників. Доводилось місяцями очікувати потрібні інгредієнти. Ми відтерміновували запуски продуктів, виготовляли деякі товари почергово, адже така затримка унеможливлює наявність усіх засобів одночасно. Це навчило нас бути терплячими, адже компоненти, які ми використовуємо, є дуже цінними і ми безкомпромісні в їхньому виборі.

Не меншою проблемою було шалене підвищення вартості компонентів. Тому на початку 2023 року ми були змушені підняти вартість продукції. 

Усі ми пам’ятаємо блекаути. Це було випробуванням для кожного з нас. Наша команда на виробництві в повному складі об’єдналась: виходили в одну зміну, допомагали один одному, усі разом робили поклейку товару. 

Сила українців — в єдності. І разом перешкоди долати легше.

Оксано, на завершення поділіться своїми секретами, як залишатися в балансі в такі складні часи.

Коли ти працюєш над тим, що дійсно любиш, і отримуєш задоволення від самого процесу роботи, тоді питання балансу особливо не виникає. Гармонійно розподілена робота та спільна мета колективу допомагають підтримувати позитивний настрій. 

Звичайно, зараз наше ментальне здоров’я досить вразливе, тому важливо проявляти увагу до свого самопочуття і знаходити час для відпочинку. В цьому мені завжди на допомогу приходить наша магнієва сіль для ванн, яка допомагає перезавантажитись та надає сил працювати далі й доводити, що український продукт — дієвий і піднімає планку в сфері краси та догляду.

Сообщение EVO derm — секрети створення, особливі компоненти та філософія українського бренду доглядової косметики появились сначала на Anywell.


Read the original article