БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА НОВОЮ ПОШТОЮ ВІД 1500 ГРН
Українські бренди: засновники sense education про співпрацю з французькими парфумерами та про те, як побудувати успішний сімейний бізнес

Українські бренди: засновники sense education про співпрацю з французькими парфумерами та про те, як побудувати успішний сімейний бізнес

Якби запахи можна було передавати через екран, то усі позиції sense education завжди були б sold out. Цей український бренд на бʼюті-ринку лише кілька місяців, проте вже встиг підкорити серця своїми ароматами. У рамках проєкту про українські бренди ми продовжуємо знайомити вас з найтоповішими. Anywell поспілкувалися із засновниками бренду — Владом та Вітою — і розпитали їх про створення sense education, улюблені позиції та про те, як побудувати успішний сімейний бізнес.

Влад та Віта,
засновники бренду SENSE EDUCATION

Поділіться, чим ви займалися до того, як створили sense education, і як прийшла ідея створити новий бренд?

Влад: Я давно мріяв створити бізнес у цій категорії. У мене є і відчуття, і математика, чому він потрібен ринку. А про шлях до створення яскраво розповість дружина.

Віта: У нас досить велика спільна колекція парфумів. Дуже різних: від меганішевих й, м’яко кажучи, специфічних до суперлегких та повсякденних. З парфумів, мабуть, пішла любов нюхати, у тому числі засоби догляду, а коли зрозуміли, що мило й гель можуть бути не з туті-фруті, ми почали так само ретельно обирати доглядові засоби.

Влітку я була на шостому місяці вагітності, ми вже у квітні повернулись у Київ. Багато часу гуляли, думали, коли одного дня вирішили спробувати. І тут теж усе почалось з ароматів і знайомства з парфумером.

Ми залишилися в Україні й віримо в перемогу, тому без вагань вирішили запускатися. У нас був «дедлайн» — дата народження Адель, хотіли встигнути до. Але через обстріли і блекаути дещо посунулись. Проте прекрасна осінь 2022 року в жовтні подарувала нам доньку, а в останніх числах листопада наш спільний проєкт — sense education.


Розкажіть про ваше виробництво детальніше.

Влад: Головне правило — ми не купуємо готові продукти. І такий підхід — рідкість на ринку care&beauty.

Команда sense education повністю відповідає за створення ідей і концептів косметичних засобів. Ми розробляємо власні аромати й тестуємо їх у продуктах. Доводимо до ідеалу текстури. Самостійно шукаємо всі рішення, а результат нашої роботи — це унікальна технологічна карта.

Ми молодий бренд, що народився під час війни. Наразі наш фокус не на власному обладнанні й реакторі, а на розвитку sense education і розширенні продуктової лінійки. Тому ми працюємо з різними контрактними виробниками, які мають прямі постачання сировини від ключових компаній світу. На цих виробництвах також відбувається і фасування. Але дизайн пакування, логістика і часткове виготовлення — це територія нашої команди.

Ключовий принцип — бути присутніми на всіх етапах виробництва. У результаті ми маємо продукт, вироблений на сучасному обладнанні, який відповідає всім вимогам ринку та очікуванням наших клієнтів.

Віта: Я б ще додала про аромати. У sense education ми створюємо аромати, спираючись тільки на власний досвід, смак і відчуття, як має бути. Перші аромати розроблялись разом з українським парфумером. З цієї весни ми почали співпрацю з парфумерною компанією з французького міста Грасс. Поки що робота над ароматами йде віддалено, але вже плануємо поїздку до них. 

Прагнемо мати різні аромати: як більш спокійні, так і супернішеві — «на поціновувача», якими ми є.


Який найпопулярніший товар у лінійці sense education і яка за ним стоїть історія?

Віта: Мабуть, історія про крем для рук і про десятки тестів, а також зимових днів без рукавиць.

Влад: Погоджуюсь.


Як ви тестуєте кожен продукт і скільки часу та процесів йде від задуму до реалізації нової позиції?

Віта: Залежить від продукту і від того, чи є в нас уже «база». Наприклад, як мило й гель для душу, де мило — це «база». У середньому на розробку йде від трьох місяців. Іноді вдається все, з погляду формули, але не влаштовує консистенція чи колір, або як розкривається аромат, — повертаємо назад не вагаючись, поки не буде одностайного «так». Усі продукти ми тестуємо всередині команди й на найближчому оточенні. У майбутньому плануємо залучити ще зовнішніх «тестувальників». 

Віта,
засновниця бренду SENSE EDUCATION

Нам важливо робити продукти в саме серденько.


Одна з родзинок ваших засобів — це аромати, розкажіть, як вам вдається настільки природно передавати аромати, наприклад, дачної смородини, паленого цукру чи базиліку?

Влад: Ми розробники ароматів, щодо яких маємо концепт: у нас є активні та яскраві аромати для знайомства з клієнтом і спокійні аромати, які терпляче і приємно працюють у текстурі продукту й не втомлюють нюх і відчуття. Ми вигадуємо аромат у команді, а потім його шукаємо. Багато нюхаємо, щоб розвивати цей скіл. Звісно, залучаємо кращих українських парфумерів, а фінальний краштест наших ідей відбувається на заводі у французькому Грассі. Звідти ми й забираємо фінальний результат і далі тестуємо.

Влад,
засновник бренду SENSE EDUCATION

Як філософія бренду перетинається з вашою життєвою філософією?

Віта: Кожен день — найкращий день, зараз ми як ніхто це розуміємо. Нам дуже імпонує підхід догляду за собою, створення естетики щоденного буття, жити кожен день як кращий. Продукти sense education закликають перетворювати рутину на ритуал, піклуватися про себе. Для цього не потрібен «особливий день», бо кожен має бути таким. Також sense education — про опанування нового, дослідження власних уподобань. Бути відкритим до світу, знаходити нові знайомства, відвідувати нові країни, захоплюватися новим спортом.

Влад: Тут і додати нічого. Любимо класні продукти, втілюємо своє бачення. Догляд за собою — це рутинний процес, але ми хочемо від нього отримати максимум задоволення.


Який у вас улюблений засіб?

Віта: Я всі дуже люблю, але якщо один, то це крем для рук. Та наш майбутній магнієвий скраб (фінгерс кросд 🤞🏼).

Влад: Я люблю наше мило «Бреді» й гель для душу з новим ароматом «Сандалогія». Найбільше чекаю на наш майбутній дезодорант, що відповідатиме навантаженню активної людини, яка тренується багато і багато проводить часу в офісі серед людей.


Три поради, як побудувати спільний бізнес, щоби був баланс у особистому житті й успіхи в робочих процесах?

1

Фанатично вірити в успіх проєкту.

2

Довіряти партнерам і команді робити свою роботу, як вони вважають за потрібне.

3

Мати партнерський договір із домовленостями хто, що, як і коли робить і за що відповідає.


Читайте ще:

Чи буває дружба у бізнесі, як це — запускатися у війну та як тестується кожен продукт: інтервʼю із засновницями CRUMB

На честь кого назвали перші продукти, як організоване виробництво та яка вона, дівчина бренду: інтервʼю з українським брендом dott

Сообщение Українські бренди: засновники sense education про співпрацю з французькими парфумерами та про те, як побудувати успішний сімейний бізнес появились сначала на Anywell.


Read the original article