БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА НОВОЮ ПОШТОЮ ВІД 1500 ГРН

Вітаміни влітку: вживати чи ні

Підтримка організму добавками та вітамінами в холодну пору — звична річ. А от влітку здається, що й так всього достатньо: багато сонця, фруктів й овочів, прогулянок на свіжому повітрі. Розбираємося, чи справді цього вистачить.

Спойлер: ні.


Спеціалісти з Perla Helsa пояснюють, чому та що саме варто додати до свого літнього раціону


Три причини, чому багато вітамінів не мають сезонності

  1. Стрес, втома та хронічний рівень запалення не залежать від пори року. Але ще й як впливають на здоров’я та самопочуття. При підвищеному рівні кортизолу організм вичерпує певні вітаміни більше за інші. Наприклад, В12, В6, магній. Тож варто регулярно дбати про їхню норму в організмі.
  2. Отримати достатньо корисних елементів із їжі непросто в будь-який сезон. До прикладу, щоб тримати рівень омега-3 в нормі, на тиждень необхідно з’їдати близько 600 г жирної риби без термічної обробки. Завдання із зірочкою, чи не так?

Жирні кислоти омега-3 — базова добавка. Організм їх не накопичує та не виробляє самостійно. А вони впливають на стан шкіри та волосся, імунітет, здоров’я нервової системи, якість сну та навіть на наш настрій. Словом, це маст-хев для кожної для підтримки своєї краси та здоров’я.


  1. Якщо прибрати влітку певні вітаміни, можна досить легко й швидко потрапити в дефіцитні стани. А відновити рівень куди складніше, ніж підтримувати його.

А що з вітаміном D — невже теж потрібно вживати влітку?


Вітамін D часто називають «сонячним», адже він виробляється в шкірі під дією УФ-променів. Щоб отримати його в достатній кількості, експерти радять перебувати на сонці в період з 11:00 до 15:00 — мінімум 15 хвилин, залежно від типу шкіри. Водночас саме цей період найбільш небезпечний для здоров’я. ВООЗ рекомендує уникати полуденного сонця та обов’язково користуватися SPF-захистом (який якраз і блокує ультрафіолетові промені).

Отримати його з їжі теж не вийде. Денна норма вітаміну D міститься у 50 яйцях або ж у 20 склянках мигдального чи соєвого молока. Навряд чи комусь вдасться так харчуватися. А ще ми працюємо в офісах та з дому, носимо закритий одяг і, будьмо чесними, не так вже й часто виходимо на прогулянки навіть влітку. Тож шансів отримати вітамін D від сонця зовсім небагато. А для нашого здоров’я він надважливий: сприяє регенерації клітин, а також стимулює розвиток волосяних фолікулів. А ще нервова система, сон, імунітет, робота мозку, кістки та зуби — він впливає на понад 3000 процесів в організмі. Тож в наших інтересах піклуватися про його достатню кількість в організмі, а отже вживати регулярно у вигляді саплементів.


Турбота про себе — твій щоденний обовʼязок на всі сезони. Тому прямо зараз попіклуйся про свій стан та класне самопочуття. І виходь гуляти на вулицю!

Сообщение Вітаміни влітку: вживати чи ні появились сначала на Anywell.


Read the original article