БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА НОВОЮ ПОШТОЮ ВІД 1500 ГРН

Як перезавантажити мозок? Психологічна вправа «Тропічний дощ»

Коли ми втомлені, то кожен стрес б’є по нас сильніше. Це замкнене коло. Поки мозок не відпочине, у нас немає сил витримувати стрес. Психологиня та методистка Центру ментального відновлення «Незламна» від «Фонду Маша» Катерина Тімакіна розповідає, як допомогти собі, щоб краще тримати удар сьогодення. 

Справа в тому, що людина може «переварювати» високий рівень стресу тільки тоді, коли має достатньо зовнішніх і внутрішніх ресурсів, щоб спертися на них і витримати навантаження. В психології є таке поняття, як «вікно толерантності». Це наша пропускна здатність сприймати те, що відбувається. Коли «вікно» завузьке, ми дуже важко витримуємо стрес, коли відкрите навстіж — можемо справитися з навантаженням.  


— Коли ми втомлені, багато ночей не спали, на нас сиплеться нескінченний потік новин, — наша пропускна здатність знижується. Це як користуватись компʼютером, який одночасно скачує фільм, рендерить відео та грає в гру, — пояснює психологиня та методистка Центру ментального відновлення Катерина Тімакіна. — Тоді будь-що може вибити нас з колії. Ми закриваємось, заморожуємось та віддаляємось від наших близьких, бо просто не маємо сил бути в контакті.


Розкрити «вікно толерантності» можна завдяки перезавантаженню мозку. Розповідаємо, як це зробити завдяки вправі «Тропічний дощ». Її бажано робити разом з колегами чи дітьми.

Уявіть, що ви йдете парком. І тут підіймається вітер (ми інтенсивно тремо в долоні, імітуючи вітер). Починають падати перші краплинки дощу (ми клацаємо пальцями — це звук крапельок).
Дощ сильнішає (схрестивши руки на грудях, по черзі кожною рукою ляскаємо себе по плечах, підвищуючи інтенсивність «дощу»).
Дощ перетворюється на зливу (хлопаємо себе долонями по ногах, стегнах, тулубу).
І ось починається град (інтенсивно тупочемо ногами по підлозі).
Тепер дощ стишується, а ми робимо всі вправи у зворотному порядку.


Корисна порада:

Якщо у вас немає можливості встати і повноцінно зробити всю вправу, можна обмежити її до «Обіймів метелика». Схрестивши руки на грудях, досить інтенсивно хлопаємо себе по плечах. У момент перехресних оплесків ми перевантажуємо півкулі нашого мозку, а наша пропускна здатність переживати стрес збільшується.


Центр ментального відновлення «Незламна» від «Фонду Маша» — це місце сили та спокою для кожної жінки, яке незабаром відкриється в Києві в тестовому режимі. Тут можна буде отримати якісну діагностику психічного стану та повний спектр послуг для відновлення ментального здоров’я. Пілотну групу жінок, які першими отримають допомогу наших психологів, уже набрано.


Якщо ви хочете підтримати нас у цьому чи в інших проєктах, вам сюди: https://send.monobank.ua/jar/Aei3fGkiSR

Сообщение Як перезавантажити мозок? Психологічна вправа «Тропічний дощ» появились сначала на Anywell.


Read the original article