БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА НОВОЮ ПОШТОЮ ВІД 1500 ГРН
Як змінюється стан шкіри залежно від дня циклу

Як змінюється стан шкіри залежно від дня циклу

Стан нашої шкіри може змінюватися відповідно до фази менструального циклу під впливом гормонів, зокрема естрогену та прогестерону. І хоч не всі жінки спостерігають однакові зміни у шкірі, є певні характеристики, про які варто памʼятати.  


Менструаційна фаза

Деякі жінки можуть помічати погіршення стану шкіри під час менструації: збільшення висипань та запалень, появу акне або загострення наявних проблем шкіри.

Також шкіра може стати більш чутливою, сухою або набряклою. 

Під час менструації рівень естрогену та прогестерону може змінюватися, що призводить до збільшення чутливості шкіри. Це впливає на реакцію шкіри на зовнішні подразники, такі як косметичні засоби, наприклад. 

Внаслідок збільшення вироблення себуму під час менструації може збільшуватися забруднення пор шкіри, що призводить до появи комедонів, чорних точок або збільшення пор.


Фолікулярна фаза

Зазвичай ця фаза триває від 10 до 14 днів. Ось деякі зміни, які можуть виникати.

· Здоровий блиск шкіри
Під впливом естрогенів, рівень яких зростає в фолікулярну фазу, шкіра може мати здоровий блиск і виглядати свіжою та молодшою.

· Збалансоване зволоження
Естрогени сприяють підтримці зволоження шкіри, тому в фолікулярну фазу шкіра може бути краще зволоженою.

· Зменшення запалення
Естрогени також можуть мати протизапальні властивості, що може сприяти зменшенню запалення на шкірі, такого як червоні плями чи висипання.

· Збільшена чутливість шкіри
У деяких випадках підвищений рівень естрогенів може зробити шкіру більш чутливою на зовнішні подразники, такі як косметичні продукти або зміни у погоді.


Овуляторна фаза

Ця фаза зазвичай триває від одного до двох днів, коли відбувається вивільнення яйцеклітини з яєчника. Ось деякі зміни, які можуть виникати.

· Здоровий блиск шкіри 
Під час овуляції рівень естрогенів досягає піка, що надає шкірі здорового блиску. Шкіра може виглядати більш свіжою та сяючою.

· Збалансоване зволоження
Естрогени сприяють підтримці зволоження шкіри, тому в овуляторну фазу шкіра може бути краще зволоженою та більш гладкою.

· Збільшена чутливість шкіри
Підвищений рівень естрогенів може зробити шкіру більш чутливою на зовнішні подразники, такі як косметичні засоби або зміни у погоді.


Лютеїнова фаза

Ця фаза зазвичай триває близько 12–16 днів, і ось деякі зміни, які можуть виникати.

· Збільшення секреції шкірного жиру
Під впливом прогестерону може збільшуватися секреція шкірного жиру, що може призводити до блиску на обличчі та появи жирного блиску.

· Збільшена чутливість шкіри
Підвищений рівень прогестерону може зробити шкіру більш чутливою на зовнішні подразники, такі як косметичні засоби або зміни у погоді.

·Посилення висипань та запалень
Деякі жінки можуть помічати посилення певних проблем шкіри в лютеїнову фазу, таких як поява акне або запалень.


Важливо розуміти, що індивідуальні реакції можуть відрізнятися, і не всі жінки відчувають чіткі зміни в стані шкіри протягом менструального циклу. Ці зміни залежать від багатьох факторів, включаючи генетику, тип харчування, рівень стресу та загальний стан здоров’я.

Сообщение Як змінюється стан шкіри залежно від дня циклу появились сначала на Anywell.


Read the original article