БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА НОВОЮ ПОШТОЮ ВІД 1500 ГРН

Функціональна та доглядова косметика: яка між ними різниця

Якщо ви теж думали, що усі ваші баночки на полиці можна назвати доглядовими засобами, то поспішаємо вас виправити. Принаймні частина з них є функціональними засобами. Тому давайте розбиратися, у чому ж різниця. 


Функціональна косметика та доглядова косметика — це два різних підходи у косметології, які мають різні цілі та функції, основна різниця яких полягає в їхніх способах застосування та результаті, який отримують після їх використання.


Доглядова косметика є універсальною і призначена для підтримки та збереження здоров’я шкіри, волосся та нігтів. Її головна мета — підтримувати здоровʼя, забезпечувати зволоження, очищення та захист від зовнішніх впливів. 

Натомість функціональна косметика підходить не всім і має конкретні функціональні властивості, які виходять за межі універсального догляду. Ці засоби мають активні інгредієнти, спрямовані на розв’язання конкретних проблем шкіри: зморшки, пігментація, висипання, покращення текстури шкіри, вирівнювання тону тощо. Функціональна косметика може містити в собі активні інгредієнти, такі як ретинол, гіалуронову кислоту, пептиди, антиоксиданти тощо.

У випадку функціональної косметики результати можуть бути більш помітними, оскільки вона спрямована на конкретні запити. 

Наприклад, функціональна косметика, що містить ретинол, може допомогти зменшити зморшки та покращити еластичність шкіри. Продукти з гіалуроновою кислотою можуть забезпечити інтенсивне зволоження шкіри та заповнення зморщок зсередини. Антиоксиданти, такі як вітамін С або Е, можуть допомогти захистити шкіру від пошкоджень від вільних радикалів і покращити загальний вигляд шкіри.


Розберемо на прикладах.


Гель або пінка для вмивання є доглядовими засобами, оскільки їх основна функція — очищення обличчя і зняття макіяжу та надлишку шкірного жиру. А ось сироватка вже є функціональним засобом, бо працює на конкретний запит: з вітаміном С — має антиоксидантні властивості та захищає від шкідливих впливів навколишнього середовища, а з ніацинамідом — регулює вироблення шкірного сала та знижує активність бактерій, що провокують акне.

Варто зауважити, що функціональна косметика може мати більш інтенсивний вплив на шкіру, тому важливо користуватися такими продуктами з обережністю та дотримуватися рекомендацій. Також деякі з цих продуктів можуть бути призначені для певних типів шкіри або проблем, тому перед їх використанням варто проконсультуватися з косметологом.


Підсумуємо

Головна різниця між доглядовою та функціональною косметикою полягає в їхніх цілях використання та ефектах. Доглядова косметика спрямована на підтримку загального здоров’я та догляду за шкірою, волоссям і нігтями. Функціональна косметика має додаткові активні інгредієнти, із специфічними властивостями для розв’язання конкретних проблем шкіри. Обидва типи косметики можуть бути корисними, залежно від ваших потреб та цілей.

Сообщение Функціональна та доглядова косметика: яка між ними різниця появились сначала на Anywell.


Read the original article