БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА НОВОЮ ПОШТОЮ ВІД 1500 ГРН
Очищення підліткової шкіри: як вибрати засіб для вмивання

Очищення підліткової шкіри: як вибрати засіб для вмивання

Якщо в дитинстві достатньо вмитися водою і почистити зуби, то у підлітковому віці формується вже справжня доглядова рутина. Особливо якщо шкіра стає схильною до висипань, комедонів та навіть акне. Сьогодні розберемо, які засоби для вмивання краще обрати для підліткової проблемної шкіри на ранковий і вечірній ритуали. 

Проте звертаємо увагу, що якщо шкіра підлітка схильна до акне — запальних папул — то варто звертатися до косметолога та підбирати догляд індивідуально. 

Очищення є фундаментальним кроком у догляді, оскільки допомагає позбутися забруднень, надлишкового жиру та забезпечує свіжість і здоровий вигляд шкіри. Якісне та правильно підібране очищення також може допомогти у запобіганні висипань та інших проблем, що часто виникають у підлітковому віці. Тож розглянемо кілька порад щодо вибору м’якого, але дієвого засобу для очищення обличчя та дізнаємося, як правильно це робити. 

Насамперед приділіть увагу м’якості. Підліткам краще обирати м’які очищувачі, які не подразнюють шкіру і не порушують її ph-баланс. І уникайте засобів зі спиртами — це правило важливе для усіх типів шкіри.

Зверніть увагу на склад очищувача. Оберіть продукти з природними інгредієнтами, такими як алое вера, ромашка або зелений чай, які мають заспокійливі властивості. Уникайте очищувачів зі шкідливими хімікатами, штучними ароматизаторами та барвниками.

Врахуйте тип шкіри. Якщо шкіра жирна, то вибирайте очищувачі з формулою, яка контролює вироблення себуму. У випадку сухої шкіри оберіть більш зволожувальні очищувачі, які не сушать шкіру. Якщо є запальні елементи чи комедони — використовуйте засіб із мʼякими кислотами.


Ранкова рутина

Вранці використовуйте прохолодну або теплу воду для очищення шкіри. Промийте обличчя м’яким очищувачем, нанісши його на вологі долоні, й масажними рухами ретельно очистіть шкіру. Уникайте тертя і надмірного розтягнення шкіри. Щоб витерти з обличчя воду, використовуйте одноразові сухі серветки або щоразу змінюйте рушник. 


Вечірня рутина

Якщо підліток користується макіяжем, то перед очищенням обов’язково має зняти його за допомогою м’якого демакіяжу: гідрофільна олія чи бальзам, міцелярна вода чи лосьйон. Пам’ятайте, що залишки косметики можуть забруднити пори шкіри і призвести до появи нових комедонів і запалень.

Очищення: нанесіть очищувач на вологу шкіру і ретельно масажуйте обличчя м’якими круговими рухами. Особливу увагу приділіть зонам, де накопичується більше забруднень, зокрема T-зоні (чоло, ніс, підборіддя). Щоб витерти з обличчя воду, використовуйте одноразові сухі серветки або щоразу змінюйте рушник. 


Підсумуємо


Догляд за шкірою має бути систематичним. Тільки так ви зможете досягнути бажаного ефекту. Пам’ятайте, що результат не приходить миттєво, тому будьте постійними і терплячими у своєму догляді. Також регулярний режим сну, здорове харчування і достатнє зволоження мають велике значення для здоров’я і краси вашої шкіри.

І не забувайте, що кожен з нас унікальний, тому може знадобитися трохи часу та спроб, що знайти саме ті засоби, які підходитимуть і працюватимуть з вашою шкірою.

Сообщение Очищення підліткової шкіри: як вибрати засіб для вмивання появились сначала на Anywell.


Read the original article