БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА НОВОЮ ПОШТОЮ ВІД 1500 ГРН
Відверто про: 7 «зелених прапорців», на які варто звернути увагу в стосунках, на думку експертів

Відверто про: 7 «зелених прапорців», на які варто звернути увагу в стосунках, на думку експертів

Дослідження підтверджують, що людський розум від природи схильний зосереджуватися на негативі, або «червоних прапорцях», у тому числі й у знайомствах. Але позитивні моменти, так звані «зелені прапорці», теж мають значення, тому важливо вміти бачити і їх.


Але перш ніж визначити і відсортувати ці прапорці, важливо проаналізувати свої особисті потреби в партнері  й стосунках. І тут варто зауважити, що потреби відрізняються від бажань, бо бажання не обов’язково підтримують стосунки. (У принципі, якщо людина не задовольняє всі ваші бажання, це не є автоматичним розривом стосунків або «червоним прапорцем». Більшість із нас мають однакові базові потреби в стосунках, як-от потреба відчувати себе в безпеці (емоційно, розумово і фізично), бути сексуальними та бути поміченими, але все ж таки важливо ранжувати ці потреби, щоб визначити, чи може новий потенційний романтичний партнер задовольнити найважливіші з них.


7 прикладів «зелених прапорців» у стосунках, на думку експертів


1. Ви встановлюєте й підтримуєте зоровий контакт

Якщо ви не вмієте підтримувати зоровий контакт, це ще не означає, що ви приречені на сумне особисте життя. Але на початку нових стосунків встановлення зорового контакту є важливим для того, щоб дати зрозуміти людині, що вона вам не байдужа.


2. Є повага до вашого «ні»

Це дуже важливо, ваше «ні» — це «ні», яке не потребує пояснень чи подальших переговорів. Повага до своїх кордонів є ключовим моментом, бо якщо є якісь умовляння або напористість (наприклад, «Та ходімо на вечірку, це ненадовго» або «Ти справді так втомилася?»), це може бути не той, хто, ймовірно, поважатиме ваші бажання і потреби надалі.


3. Ви відкриті до розмов про потреби

Якщо людина, з якою ви зустрічаєтесь, намагається уникати розмов про те, що вам потрібно в стосунках, це не є «зеленим прапорцем». Окрім зневажливого ставлення до ваших бажань, це також може свідчити про те, що партнер не знає своїх власних потреб, а отже, не зможе задовольнити ваші. Важливо це чітко усвідомлювати.


4. Ви себе знаєте

Людина, яка добре знає себе, ймовірно, більш вразлива, адже якщо ви розумієте себе, то вам легше бути відкритими й чесними з іншими, коли ви кажете про своє життя. І якщо хтось усвідомлює, що йому потрібно в романтичних стосунках, це «зелений прапорець».


5. Ви піклуєтеся одне про одного, навіть коли не проводите час разом

Коли ви вперше зустрічаєтесь, ви, можливо, не проводите кожну мить свого життя зі своїм новим партнером. Можливо, ви бачитеся лише кілька разів на тиждень, але якщо в дні, коли ви не бачитеся, ви пишете один одному й цікавитеся справами, то це «зелений прапорець».


6. Ви включаєте одне одного в довгострокові плани

Ніхто не пропонує вам бронювати поїздку за пів року з тим, з ким ви щойно познайомилися. Але річ у тому, щоб ця людина бачила вас у майбутньому, яке виходить за рамки ваших перших побачень, і це говорить про те, що вона уявляє собі довгострокові зобов’язання щодо вас у своєму житті.


7. Ви не зосереджені лише на ваших фізичних стосунках

Познайомитися ближче — це, мабуть, важлива мета побачення, але ви не зможете цього зробити, якщо розмова або фокус буде спрямований лише на фізичний зв’язок, який є одним із багатьох компонентів стосунків. Звичайно, секс важливий для романтичних стосунків, але вести розмови, які обертаються лише навколо цього, може бути проблематично. Тому «зелений прапорець», буде тоді, якщо людина демонструє, що вона справді цікавиться вами, а не лише тим, що вона може із цього отримати.

Сообщение Відверто про: 7 «зелених прапорців», на які варто звернути увагу в стосунках, на думку експертів появились сначала на Anywell.


Read the original article