БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА НОВОЮ ПОШТОЮ ВІД 1500 ГРН
Як правильно чистити килимок для йоги

Як правильно чистити килимок для йоги

У тренажерних залах і студіях йоги всі види обладнання регулярно чистять, але в домашніх умовах воно часто не потрапляє до нашого переліку регулярного прибирання. Зокрема, це стосується килимків для йоги, які зручно мати вдома, коли ви хочете швидко потренуватися.

На жаль, килимки для йоги — це одне з несподіваних місць скупчення мікробів вдома. Зберігати їх чистими досить легко, якщо регулярно чистити. Ви не можете згадати, коли востаннє добре витирали свій улюблений килимок для йоги? Ми підготували для вас покрокову інструкцію, незалежно від того, в якому стані він перебуває зараз.

Якщо ви використовуєте засіб для чищення килимка з магазину, переконайтеся, що він розроблений спеціально для матеріалу вашого килимка і дотримуйтесь інструкції на етикетці. Якщо ви віддаєте перевагу домашньому очищувачу, тоді читайте далі.


Як базово очистити килимок для йоги


Що вам знадобиться:

М’який мийний засіб для посуду

Тепла вода

Пляшка з розпилювачем

Серветки з мікрофібри

Як мити килимок:

  1. У пульверизаторі змішайте трохи засобу для посуду і дві склянки теплої води.
  2. Злегка розбризкайте розчин на килимок і протріть поверхню чистою, м’якою та сухою ганчіркою.
  3. Другу чисту ганчірку намочіть у чистій воді і добре відіжміть. Протріть килимок вологою ганчіркою, щоб видалити залишки мила, що залишилися на поверхні килимка.
  4. Переверніть килимок і повторіть процедуру з іншого боку.
  5. Покладіть килимок для йоги на рівну поверхню або повісьте його, щоб він повністю висох перед тим, як скрутити його в рулон для зберігання.

Як глибоко очистити килимок для йоги


Що вам знадобиться:

М’який мийний засіб для посуду

Тепла вода

Тканина з мікрофібри

Дистильований білий оцет

Якщо ваш килимок для йоги можна занурювати у воду:

  1. Додайте трохи м’якого засобу для посуду у ванну, наповнену теплою водою.
  2. Занурте килимок для йоги у ванну і залиште його на кілька хвилин, а потім злегка протріть мильну воду на килимку чистою ганчіркою.
  3. Злийте воду і добре промийте килимок для йоги. Переконайтеся, що на поверхні не залишилося мила.
  4. Струсіть з килимка якомога більше зайвої води. Потім покладіть його на підлогу або повісьте до повного висихання.

Якщо ваш килимок для йоги не можна занурювати у воду:

  1. У пульверизаторі змішайте одну частину білого оцту і три частини води.
  2. Злегка розбризкайте розчин на килимок і протріть поверхню чистою, м’якою та сухою ганчіркою.
  3. Другу чисту ганчірку намочіть у чистій воді і добре відіжміть. Протріть килимок вологою ганчіркою, щоб видалити залишки білого оцту, що залишилися на поверхні килимка.
  4. Переверніть килимок і повторіть процедуру з іншого боку.
  5. Покладіть килимок для йоги на рівну поверхню або повісьте його, щоб він повністю висох перед тим, як скрутити його в рулон для зберігання.

Порада: якщо ви виносите килимок для йоги на вулицю сушитися, тримайте його подалі від прямих сонячних променів. Після тривалого перебування на сонці килимки для йоги можуть вигоріти і стати крихкими.


Як часто слід чистити килимок для йоги?

Це залежить від того, як часто ви його використовуєте і від інтенсивності ваших занять. Рекомендується протирати килимок для йоги раз на тиждень або частіше, якщо ви помітили неприємний запах або видимі плями. Деякі виробники килимків для йоги застерігають від надмірного чищення, оскільки це може призвести до швидшого зносу матеріалу.

Чи можна прати килимок для йоги в пральній машині?

Деякі килимки для йоги можна прати в пральній машині на делікатному режимі з невеликою кількістю м’якого засобу, але ми рекомендуємо використовувати цей метод тільки в тому випадку, якщо це абсолютно необхідно і виробник чітко вказує, що це можна робити. Якщо ви будете прати килимок в пральній машині, він може порватися або розвалитися на частини.

Що станеться, якщо не чистити килимок для йоги?

Як і будь-яке інше обладнання для тренувань, що часто використовується, килимки для йоги збирають мікроби та бактерії з нашого поту та природних жирів тіла. Якщо ви наносите зволожувальний крем або олію на шкіру перед заняттям йогою, вони потрапляють і на килимок, покриваючи його поверхню і призводячи до того, що килимок втрачає свою чіпку текстуру, яка утримує вас від ковзання і зісковзування. Щоб прибрати олії з не дуже міцного килимка, посипте поверхню харчовою содою і натріть її. Залиште на 15–30 хвилин, а потім зчисьте надлишки соди щіткою або пропилососьте. 

Сообщение Як правильно чистити килимок для йоги появились сначала на Anywell.


Read the original article