БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА НОВОЮ ПОШТОЮ ВІД 1500 ГРН
Як зберігати доглядові засоби влітку

Як зберігати доглядові засоби влітку

Більшість з нас тримає свої доглядові засоби на поличках у ванній, проте наскільки це правильно і як взагалі потрібно зберігати бʼюті-баночки? Розбираймося. 

На ефективність засобів чи не найбільш впливає саме спосіб їхнього зберігання, адже якщо робити це неправильно, то можна дуже нашкодити шкірі та організму загалом. Зазвичай оптимальний діапазон температур для більшості засобів варіюється від мінус 6–7 до плюс 23–25 градусів Цельсія. Проте це не все, що потрібно знати. 


Найперше, після купівлі нових баночок та флаконів звертаємо увагу на позначки на етикетці. 


Термін придатності  — зазвичай позначається цифрами у форматі місяць та рік, наприклад, 06.2024. І означає період, протягом якого засіб зберігає усі свої властивості і є безпечним.

Термін використання — позначається у вигляді символу відкритої банки з цифрою на ній. Це означає, скільки часу можна використовувати продукт після того, як ви його відкрили. Тобто термін придатності може бути кілька років, але термін використання — 6 або 12 місяців. 


Також виробник може додатково вказувати місце зберігання, тому уважно читайте етикетки.


Тепер розберемо детальніше умови зберігання різних груп засобів та компонентів. 


У холоді варто зберігати:

Креми та гелі для зони навколо очей: охолоджені засоби звужують судини, що зменшить набряк.

Сироватки: зберігають максимальну ефективність.

Маски для обличчя: тканинні, з ліфтинг-ефектом, від набряків тощо з холодильника дають кращий результат. 

Патчі: із ними ситуація подвійна, постійно зберігати їх у холодильнику не варто. Проте для посилення охолоджувального ефекту та кращої роботи із набряками можете охолодити їх упродовж  5–10 хвилин.


Зберігати їх можна у вашому звичайному кухонному холодильнику чи особливому бʼюті-холодильнику, який завдяки зручній маленькій формі можна поставити біля раковини у ванній чи на столику з декоративною косметикою.


У прохолодному темному місці варто зберігати:

Сонцезахисний крем: якщо залишити його на сонці, він може розшаруватися на два шари — водянистий та жирний.

Тонери, спреї не дуже вибагливі до температур, тому чудовим місцем для них буде поличка у прохолодному місці. 

Креми для тіла теж не варто тримати у вологому місці, щоб не спровокувати цвіль у засобі. Виділіть для них місце на поличці біля тонерів. 


У сухому місці варто зберігати:

У вологому середовищі загалом не варто тримати ніякі декоративні чи доглядові засоби, щоб не розмножувалися бактерії та не утворювалась цвіль.

Проте хочемо наголосити на косметичних спонжах. Якщо ви тримаєте свою косметичку у ванній — терміново переносьте її до іншої кімнати, у темну шухляду чи на полицю, взимку — не біля батареї або обігрівача. Пар від душу або ванни може конденсуватися на поверхні засобів й утворювати цвіль. 


Підсумуємо


Прямі сонячні промені та теплі місця — головні вороги для ваших засобів. Тому щоб зберегти кожну баночку і насолоджуватися результатом від неї якомога довше, уважно читайте етикетки та зберігайте засоби у правильних місцях.

Сообщение Як зберігати доглядові засоби влітку появились сначала на Anywell.


Read the original article